Normen en richtlijnen

Veenbrink RVS beschikt over gecertificeerde lasprocessen en is bekend met alle wet- en regelgeving omtrent het Drukbesluit. Ook is zij op de hoogte van de GMP-, GAMP5-, EHEDG- en machinerichtlijnen. Producten worden onder andere ontworpen conform verschillende ontwerpcodes, waaronder EN13445, ASME VIII, AD2000 en RToD.

GMP

Bij GMP (Good Manufacturing Practice) gaat het er om dat op consistente wijze betrouwbare producten worden geproduceerd. Daarvoor is het nodig dat nauwkeurig wordt vastgelegd hoe en onder welke omstandigheden een product wordt gemaakt. Dat begint met goed beschreven procedures, protocollen en processen die gevolgd moeten worden. Denk hierbij aan het controleren van alle grondstoffen, halffabricaten, eindproducten en – uiteraard – de bijbehorende materiaalcertificaten. Ook de hele wijze van produceren wordt op voorhand vastgelegd, waarbij alle processtappen en uitgevoerde handelingen worden beheert in de documentatie van Veenbrink RVS. Mocht er achteraf onverhoopt iets zijn, dan kan men achteraf altijd achterhalen hoe het gemaakt is, wie het getest heeft en welke grondstoffen gebruikt zijn.

Documentatiebeheer

GAMP

Daar waar GMP in de productie van farmaceutische vaten vaak een keyword is, vormt GAMP de veel gebruikte term binnen automatisering (Good Automated Manufacturing Practice). Het doel van GAMP is om bedrijven en leveranciers in de farmaceutische en aanverwante bedrijfstakken te assisteren om te komen tot gevalideerde automatiseringssystemen. Automatiseringssystemen voor de farmaceutische- en voedingsmiddelenindustrie dienen immers aan strenge eisen en wetten te voldoen. De GAMP-richtlijn geeft advies aan leveranciers van dergelijke systemen voor het ontwerp en onderhoud van die systemen door “good practices” te volgen en richtlijnen te bieden voor het opstellen van documenten die nodig zijn om systemen te valideren. GAMP komt dan ook voort uit de GMP-wetgeving en kan worden beschouwd als een gestructureerde en projectmatige aanpak voor het valideren van automatiseringssystemen.

Automatisering

EHEDG

European Hygienic Engineering and Design Group. De naam zegt het al: de EHEDG-richtlijnen hebben als doel een hygiënisch en aseptisch ontwerp van product en proces. De impact van verontreinigde voedingsmiddelen kan gigantisch en zelfs rampzalig zijn, zowel fysiek als financieel. Je moet er immers niet aan denken dat consumenten ziek worden van de voedingsmiddelen met het gevolg dat deze producten uit de schappen worden gehaald. Zowel tijdens het ontwerp van procesapparatuur als bij de productie van voedingsmiddelen moet ieder risico op besmetting voorkomen worden. Veenbrink RVS beseft dan ook het grote belang van hygiënische procesapparatuur. Wij zijn bekend met alle EHEDG-richtlijnen en verdere aseptische eisen hieromtrent. Dit uit zich onder andere in het beperken van dode ruimtes, een hoge afwerkingsgraad met lage Ra-waarden en de juiste keuze van procesaansluitingen bij de specifieke toepassing. 


Neem contact op


Op zoek naar hoogwaardige procesapparatuur? Heeft u vragen over één van onze producten? Schroom niet en neem contact met ons op. U kunt contact opnemen via het contactformulier en we zijn telefonisch bereikbaar via onderstaand telefoonnummer.

Veenbrink RVS

Algemeen

+31 (0) 348 47 50 41

privacyverklaring