Mobiele vaten voor ATEX-toepassing

Mobiele vaten 50L tot 900L met ATEX toepassing en TCU

Deze 15 mobiele vaten hebben een capaciteit van 50 tot 900 liter en zijn ontworpen, geproduceerd en gevalideerd voor gebruik in een Grade C cGMP-productieomgeving. Deze plug-and-play-systemen zijn voorzien van automatisering en aansturing via het 15-inch touchpanel, voor het verwarmen, koelen, roeren en ter plaatse reinigen van het drukvat. De verlichting kan worden ingeschakeld, kleppen kunnen elektronisch worden bediend via het touchpanel en eventuele alarmen zullen worden gevisualiseerd. Naast de temperaturen kan ook het gewicht worden uitgelezen door middel van hygiënische weegcellen. De systemen zijn compleet geïntegreerd met andere nutsvoorzieningen ter plaatse en communiceert onder andere met een CIP-installatie (Clean In Place, CIP).

Wat deze skids bijzonder maakt, is dat Veenbrink RVS een eigen verwarmingscircuit heeft ontworpen dat geschikt is voor gebruik binnen de ATEX-zone. Met deze compacte temperatuur controle unit (TCU) wordt de mantel van het vat verwarmd met een doorstroomverwarmer. De mantel wordt gekoeld met koelwater vanaf de plant en een geïntegreerde warmtewisselaar, waarbij het water over de mantel rondcirculeert via een in-line pomp. Het doel hiervan is om het medium op temperatuur te houden. De vaten zijn verder inwendig elektrolytisch gepolijst en voorzien van alle vereiste instrumentatie en appendages in termen van temperatuur, druk, niveau, reiniging en inspectie.

De druksystemen zijn ontworpen, geproduceerd en getest conform de ontwerpcode EN 13445 om te voldoen aan de PED-richtlijnen. Daarnaast zijn de systemen geschikt voor toepassing in een ATEX-zone 2 3G IIB T4. Alle vereiste non-destructieve testen zijn uitgevoerd, waaronder hydrostatische druktesten, X-ray röntgenonderzoek en boroscopisch onderzoek. De Factory Acceptance Test (FAT) is uitgevoerd op locatie bij Veenbrink RVS. Veenbrink RVS verzorgt de Site Acceptance Test (SAT), Installation Qualification (IQ) en Operational Qualification (OQ) op locatie bij de eindgebruiker.

play_arrow
fullscreen_exit

Neem contact op


Op zoek naar hoogwaardige procesapparatuur? Heeft u vragen over één van onze producten? Schroom niet en neem contact met ons op. U kunt contact opnemen via het contactformulier en we zijn telefonisch bereikbaar via onderstaand telefoonnummer.

Veenbrink RVS

Algemeen

+31 (0) 348 47 50 41

privacyverklaring